Middag på Svinvik gård

Hvem kjører i mange timer ene og alene for å spise middag? Det er ikke noe jeg vanligvis gjør, men sist helg var dette hovedårsaken til at jeg kjørte i seks timer for å spise middag på restauranten Svinvik gård i Surnadal kommune. 

Det har seg slik at jeg i 2020 fikk middag der i julegave av mannen i huset. Så kan du sikkert lure på hvorfor noen gir bort en middag et sted utenfor allfarveg flere mil unna der man bor. Av flere grunner. Kokk og en av driverne av Svinvik gård, Kristina, er født og oppvokst i trønderbygda hvor jeg bor. Hun har jobbet flere år sammen med Arne Brimi som tør være kjent for alle som liker og er interessert i god mat. Det i seg selv bør være et kvalitetsstempel, men Kristina står støtt på egne bein. Etter hvert som folket her i fjellbygda har besøkt restauranten drevet av «en av sine» og opplevd hyggelig vertskap, spist nydelig mat at lokale råvarer i den spesielle atmosfæren i den gamle fjøsbygningen, så har ryktet blitt spredd. Dette er en opplevelse man gjerne unner seg selv om det betyr å kjøre seks timer for å spise middag. Det er ikke bare de som kjente Kristina fra før som har oppdaget denne perlen. Det har også folket i Surnadal og andre fra både fjern og nær. 

Jeg kan ikke annet enn skrive under på at dette gjør jeg så gjerne igjen. Og om du liker gode smaker og hvor spesielle ingredienser som bla maur, kongler og bregner er å finne på tallerken, så anbefales absolutt en tur innom hos Kristina og Tore Svinvik. Men vær klar over at det det ikke bare er å stikke innom på måfå og håpe på en matbit. Restauranten er i utgangspunktet åpen to dager i uken og med plass til maksimalt 30 stykker rundt bordene, så kan det ta litt tid før du får reservert bord. Det finnes ingen meny. Du får servert opptil ni små og store retter basert på sesongens råvarer. For meg er det et ekstra pluss at de råvarene som finnes i naturen og som folk flest knapt aner er spiselige, blir en del av velkomponerte retter. 

Ta turen til Svinvik gård, det vil du så absolutt ikke angre på. 

Svinvik gård by night 

 

Velkomstdrink
Steinovnsbakt surdeigsbrød 
Asparges med hollandaise og vaktelegg
Sjøkreps, skalldyrssuppe og ryllik
Piggvar, rømmesaus, ramsløkolje, fritert tang og skogsmaur
Kelner, det er en maur på fisken min 
Lam, majones med Høvding Sverre ost, fritert potetlefse, revet Høvding Sverre ost og Spisslønneblomst
Entrecote, morkelsaus, fritert jordskokk, strutsevinger, sjysaus og potetmos
Strutsevinge er en bregne som er i sesong i april/mai. Smaken minner om asparges
Noe godt i glasset til god mat. For min del, alkoholfritt
Yoghurt sorbet, syltet furukongle og furusirup
Blåmuggosten Råblå, ristet havregryn, rødbetepure, honning fra Svinvik gård og hagenøkkeblom
Detaljer
Mjødurtis, stekt hvit sjokolade, mørk sjokolade og forglemmegei. Og det er sikkert, vi glemmer ikke dette måltidet med det første 
Takk til kokken for et aldeles nydelig måtlid 
Og takk til denne karen for en aldeles toppers julegave
Vi drar absolutt tilbake

 

 

 

Klem fra

Skuddårspia

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg