Noen tanker midt i uken

På mandag måtte jeg dra hjem fra jobb i barnehagen midt på dagen fordi jeg ikke følte meg helt i form. Utover ettermiddagen og kvelden ble det bare verre og verre og da jeg gikk og la meg klokka ni var formen aldeles ikke noe å snakke om. Hoste, feber og hodepine. Dagen etter ringte jeg koronateamet her i kommunen og fikk avtalt å få tatt en koronatest for sikkerhetsskyld. Resultatet fikk jeg tidlig i går kveld og den var heldigvis negativt som jeg egentlig hadde regnet med. Så da er det altså bare en vanlig vinterinfluensa. Men det rare er at jeg i fjor høst tok influensa vaksine for første gang i historien, og derfor ikke skulle få influensa i det hele tatt. Trodde jeg altså. Når det gjelder formen, så er jeg absolutt på bedringens veg. Fortsatt litt hoste, men ikke av den hårde typen, og i morgen skal jeg være tilbake på jobb igjen.

Negativ er det nye positiv 

Nå har det vært verdensmesterskap på ski og skiløpere fra mange nasjoner har gått i stim i flere dager med de farer for å pådra seg korona smitte som det medfører. Den italienske skitroppen ble for eksempel sendt hjem pga smitte. Jeg har lurt på hvorfor den gode gamle intervallstarten ikke har vært brukt på alle løp. Da skal det i teorien ikke oppstå klynger med løpere som potensielt kan smitte hverandre med viruset. Intervallstart på 5mila ville også hindret det som skjedde på oppløpet hvor Johannes Høsflot Klæbo etter løpet ble disket og tapte gullet. 

Det er mange som mener at det er alt for enkelt for en asylsøker i Norge å få familien sin hit til Norge. De som mener dette, har ikke prøvd seg på en slik søknad. Jeg har nettopp hjulpet med søknadspapirer for noen som skal søke familiegjenforening. Jeg har jobbet i nesten hele mitt voksne liv innenfor offentlig forvaltning, og skjemaer har vært arbeidshverdagen min. Men skjemaene fra UDI var jammen ikke enkle. Søker er den/de som vil gjenforenes med familiemedlem i Norge, de må fylle ut søknadsskjema på internett, sørge for den nødvendige dokumentasjonen og levere alt på norsk ambassade. Ikke bare er det lite sannsynlig at familiemedlemmer i Afrika eller Midtøsten er spesielt kjent med skjemaer i det hele tatt, har mulighet for å kunne skrive ut alle vedlegg osv, men jammen må de også ha inngående kjennskap til norsk eller engelsk da dette er språkene søknadskjemaet er på. En av de opplysningene som kreves for å komme videre på søknaden på nettet, er adressen til søker, da med både gateadresse og postkode. Er det virkelig noen i UDI som tror dette er på stell på landsbygda i Afghanistan eller Eritrea? Et skjema som også skal fylles ut, omhandler familieoversikten til søker. Dette skjemaet skal fylles ut på engelsk, et språk jeg vil tro svært få behersker i de landene jeg har nevnt. Om jeg med mine engelskkunnskaper og datakunnskaper og kunnskap om norsk samfunn og skjema, hadde store problemer med å bistå i å fylle ut denne søknaden, hvordan er det ikke da for Noor i Syria å søke gjenforening med sønn i Norge eller for Daniel fra Eritrea å søke gjenforening med foreldre i Norge. Og da snakker jeg bare om selve søknaden. Når selve søknaden er et så stort hinder at for noen blir kanskje aldri en søknad levert. For de som med hjelp klarer å få sendt en søknad, så gjenstår fortsatt mange bøyger på vegen og ikke minst lang saksbehandlingstid, vi snakker om opptil to år og kanskje enda lenger. 

 

Torsdagsklem fra

Skuddårspia 

 

Vinter og snø

 

Etter mye ruskevær i går, våknet jeg til en fin søndag med sol og snødekt landskap. 

Snøen daler bedagelig ned,
fargene forsvinner sakte avsted,
om ikke lenge vil alt være hvitt,
se så fint det med vinteren har blitt.

 

Klem fra

Skuddårspia 

 

Skuddårsbarn

Det ligger i sakens natur at når jeg er født på skuddårsdagen 29. februar så er det bare hvert fjerde år jeg kan feire bursdag på riktig dato. Sånn sett er jeg så vidt fylt 14 år, og noen ganger føler jeg meg ikke veldig mye eldre selv om jeg i realiteten raskt nærmer meg 60 år. 

Selv om 1. mars er dagen etter 28.februar de årene 29.februar ikke er på kalenderen, så føler jeg at det er i februar og ikke i mars jeg er født. Derfor foretrekker jeg å «feire», i den grad det er noe feiring å snakke om, den 28. februar og ikke den 1.mars. 

Gratulerer med dagen til meg

Nå høvde det seg slik at jeg hadde arbeidshelg i helga, men da jeg kom hjem fra jobb i går ettermiddag, fikk jeg servert tre retters middag. Mannen i huset hadde disket opp til oss. Og det var jo veldig hyggelig, ikke bare få middag når en kommer hjem fra jobb (det gjør jeg som oftest likevel) men slik en storfin servering. Menyen var rekecocktail, gryte med elg og hjemmelaget potetmos og til dessert tjukkmelks pannacotta med multer. 

Rekecocktail til forrett
Panna cotta til dessert 

 

Ikke noe å si på kaffeserveringen

Noen timer senere var det kaffe og kake, hjemmelaget bløtkake (dog kjøpt kakebunn) og gaver. Hadde fått noen hyggelige overraskelser i posten fra noen av mine brevvenner, og fra mann og hjemmeværende sønn var det fine gaver å få, men lurer på om de synes jeg trener for lite. Og når sønnen kjøper konfekt i hjerteformet eske og formen var det essensielle for han, da blir man jo rørt. 

Treningsutstyr
Brevpapir fra en tysk brev venninne
Armband fra en bulgarsk brev venninne
Vaffeljern til bålpannen vi kjøpte oss for ikke lenge siden

 

Blomster fra svigermor
Konfekt i hjerteeske

Mange tror kanskje at det å være født på skuddårsdagen må være litt kjedelig, men det har jeg aldri syns. Tvert imot, det er en såpass spesiell dato at det synes jeg er helt topp. Nå kan jeg ikke feire bursdag på riktig dato før jeg blir 60 år, men det er helt greit det. Det viktigste er at man får levedager og får oppleve hver neste bursdag. 

Klem fra

Skuddårspia