Mat må man ha

Heldige er vi, de fleste i alle fall, her i Norge som kan spise oss mette hver dag på mye god mat. Også i påsken. Egg, Lam, appelsiner og sjokolade hører med til påskemenyen hos de fleste av oss. Kokt egg ble det til frokost alle påskedagene hos oss, og i motsetning til hverdagene, ble det fellesfrokost alle dagene. Personlig har jeg ikke spist så mye sjokolade i påsken, men andre i huset har proppet i seg. Appelsiner har det heller ikke blitt, men derimot en deilig mandarin (eller er det klementin – tror aldri jeg lærer dette), salat til dessert på andre påskedag. Lammelåret gikk “åt skogen” for å si det sånn. Det luktet helt for jævlig da vi tok av plasten, så det fikk hunden Zita kose seg med. Fant heldigvis noen lammeskiver og lammeskank i fryseren, så lam ble det da, selv om det ikke ble som vi hadde tenkt. 

Ellers har vi spist mye deilig mat. Menyen har vært som følgende:

Onsdag: Kjøttdeigsuppe med hjembakt hvitløksbrød. Brødet gikk forresten også helt skjeis, hevet over alle sine grenser, og i stedet for et stort brytebrød, ble det mange små rundstykker. 

Skjærtorsdag: Fiskeform med torsk, grønnsaker og fløte, servert med ris. Til dessert smuldrepai med skogsbær. 

Smuldrepai 

Langfredag: Biff av elg, pomme frites, salat og bearnaisesaus. 

Lørdag: Risengrynsgrøt med spekemat på dagen, spagetti med deilig saus lagd av fløte, blåmuggost, servelat, rødløk og soltørket tomat.

Første påskedag: Lam med ovnsbakte grønnsaker, potet, makaroni og fløtesaus. Til dessert tilslørte bondepiker. 

Tilslørte bondepiker 

Andre påskedag: Varmrøkt røye/røyr/rør fra lokal produsent, servert med hjemlaget potetsalat. Til dessert den tidligere nevnte sitrussalaten. 

 

Kaker har det også blitt, hver dag. Ja faktisk to ganger hver dag. Formiddagskaffe og ettermiddags/kveldskaffe. Med bare hjembakte kaker/bakverk. Jeg elsker å bake, så det passer meg bra å ha en anledning å bake for, og andre å bake til. 

Hjertepai med bringebær
Snurrer med blåbær

Klem fra 

Skuddårspia 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg