Jeg liker å høste fra naturen, og prøver etter beste evne å utnytte de ressursene som ligger rett utenfor inngangsdøra mi. Ofte blir det dessverre for lite tid og mulighet til alt jeg har lyst å prøve. Men i forrige uke fikk jeg prøvd å lage granskuddgele som jeg har hatt lyst til en stund.
Tok med hele familien en kveld for å plukke ferske granskudd. Dagen etter kokte jeg opp granskuddene med like mye vann og lok koke ca 20 minutter. Silte fra granskuddene og kokte opp på nytt sammen med saften av 2 sitroner og like mye syltesukker som det var væske. Kokte til det begynte å tykne og tok geletesten for å finne ut om det var kokt lenge nok. Avkjølte og fylte på glass.
Jeg oppbevarer glassene i kjølerommet hvor de er klare til å serveres sammen med elgkjøtt og annet kjøtt til høsten og vinteren.
Klem fra
Skuddårspia