Muslimer verden over feiret i går Eid al-fitr som markerer avslutningen på fasten. På grunn av vår sønn fra Afghanistan ønsker vi å markere id selv om han ikke faster. Fastetid og id er likevel noe han er oppvokst med fra hjemlandet og vi synes det er viktig at han i tillegg til norske tradisjoner, kan ta vare på tradisjoner han er vant med fra tidligere.
Vår markering er ikke veldig storslått. Vi lager en bedre middag med mat som har sin opprinnelse i Midt-Østen. Også får Hamid en gave for det er vanlig at barn i muslimske familier får gave på id.
I går lagde vi en lammegryte som Hamid selv lagde for første gang da han feiret sin 18 års dag. Den består av lam, potet, løk, paprika, tomat, olje, tomatpure og som prikken over i’en, tørket sitron som får surre i gryten under hele koketiden.
Til dessert lagde jeg rispudding fra Iran, Shole zard, oppskriften fant jeg på bloggen til Zeina’s Kitchen. Puddingen har smak av både rosevann, safran og kardemomme, som alle er smaker som er vanlig i Midt-Østen.
Klem fra
Skuddårspia