FIRE MIDT I UKEN

I går kjørte jeg E6 fra midt i Nordland sørover til Nord-Trøndelag. Mine betraktninger denne uken baserer seg på observasjoner langs vegen og saker som ble nevnt på riksdekkende radio under reisen.

I en av nordlandskommunene observerte jeg to stykk mannfolk som plukket søppel langs vegen. Det var sikkert dessverre et nødvendig stykke arbeid, men jeg kan ikke fri meg fra å tenke at det hadde vært bedre å bruke arbeidskraften til disse to (og andre som gjør tilsvarende jobb) til noe langt mer samfunnsnyttig. Men fordi det for enkelte mennesker er så alt for enkelt å sveive ned bilvinduet og kaste ut alskens søppel, så må arbeidskraft og penger brukes på å plukke opp disse menneskenes søppel. Jeg har god lyst å filleriste sånne folk, er det ikke mulig å samle opp søppel og kaste enten i en søppelkontainer/dunk langs vegen eller i eget søppel ved hjemkomst.

En kvinnelig hesteeier som måtte avlive hesten sin og valgte å spise kjøttet, har visst fått passet påskrevet. Man spiser visstnok ikke dyr som har navn. For det første, hestekjøtt er fantastisk godt, og har du ikke smakt det, så bør du gjøre det om du får muligheten. Dernest, hesten måtte likevel bøte med livet, så hvorfor var det så hårreisende å utnytte den ressursen kjøttet faktisk er. Sist, men ikke minst, selv om det er mindre vanlig nå for tiden enn tidligere, så er det fortsatt de som har navn på kyr, sauer og geiter. Og i hvert fall de to førstnevnte dyreslagene er helt vanlig middagsmat her i landet. Betyr det at kjøttet fra ei Dagros, Litago og Staslin må kasseres fordi eierne har valgt å gi de navn i tillegg til nummeret de har i øret? De storfe som blir født på gården hvor jeg bor, får alle navn etter fødselen, både kviger og oksekalver. Selv om vi ikke slakter dyr hjemme og jeg ikke aner på hvilke middagsbord vår Harmonia, Fagerlin eller Marmelade havner, så har jeg selv ingen problemer med å tilberede eller få servert kjøtt fra kyrne som beiter utenfor hos oss. Ei heller fårikål med kjøtt fra sauen eller lammet Dolly.

Putin skal skrive ut 300000 nye soldater, dvs personer som har erfaring fra det russiske militæret fra tidligere. Det må vel bety at spesialoperasjonen, eller krig som folk utenfor Russland sier, i Ukraina skal intensiveres. Det skjer samtidig som det skal holdes folkeavstemning i de russisk kontrollerte fylkene i Øst-Ukraina om folket der ønsker at områdene skal innlemmes i Russland eller ikke. Uansett hva resultatet av folkeavstemningen i virkeligheten blir, så blir det russisk pass for innbyggerne der fra neste måned. Den saken er det vel liten tvil om. Alle de nye soldatene skal vel enten erstatte døde, skadde og deserterte russiske soldater, eller inngå i forsvaret av Putins nye stykke Russland.

Som sagt, jeg tilbrakte gårdagen i bil og ei halv uke tidligere det samme. Mange fine fotomotiv passerte jeg på vegen, men de nye superraske vegene som bygges gir bilister knapt nok en mulighet til å raste utenfor vegen eller stoppe i 2 minutter for å ta et bilde. Å stoppe midt på vegen er særlig lurt, og avkjørsler til annet enn bygninger langs vegen, er mangelvare. Her skal trafikken fram raskest mulig, og den som ønsker å stoppe, har knapt en mulighet. Kjære dere som planlegger framtidige vegutbygginger, kunne dere ikke ha planlagt noen flere muligheter for å svinge av vegen. På bolighus er karnapper ekstra kostbare, regner med det er det samme med en rasteplass på en veg, men det burde vært mulig å få til noen flere av disse innenfor de astronomiske budsjettene som skal til få å utbedre en vegstrekning.

 

Klem fra

Skuddårspia

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg