Elizabeth Alexandra Mary Windsor

best kjent som dronning Elizabeth II av Storbritannia har sovnet inn. Jeg har en viss interesse for kongelig og selv om jeg selvfølgelig aldri har møtt den britiske dronningen, ei heller har gjort meg noen tanker om hvordan hun var som menneske, så har hun sittet på sin trone i hele mitt snart 60 år lange liv. I motsetning til for eksempel Nederland hvor dronning Juliana var statsoverhode da jeg ble født. Hun har blitt etterfulgt av dronning Beatrix og nå den første kongen i landet på over 120 år, kong Willem-Alexander.

Tilbake til dronning Elizabeth. Hun ble hele 96 år, en anselig alder for hvem som helst. Likevel valgt hun ikke å abdisere i motsetning til noen av sine kollegaer i andre land, men stod løpet ut. All ære til henne, men ikke hadde jeg funnet det verken uansvarlig eller feigt om hun hadde valgt dette alternativet på sine gamle dager, og overlatt roret til sin eldste sønn Charles. Hun har tross alt opplevd en verdenskrig og mye mer i løpet av sine levedager, og det hadde ikke var det minste underlig om hun sin alder tatt i betraktning hadde ønsket å tilbringe sine siste leveår i ro og fred. Hennes siste oppgave som dronning var å ta imot Storbritannias nye statsminister bare et par dager tidligere.

Dronningen er død, leve kongen!

2 kommentarer

      1. Litt vel spennende kanskje til tider, hun har jo noen etterkommere som har gjort noen merkelige sprell,. Ale har vi vel sånne slektninger og familiemedlemmer men er vel hakket verre for ei dronning å oppleve slikt.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg