Whoho, ny ladning med munnbind er kommet til landet

t

Og i den anledning var så vel statsminister og helseminister til stede. Må ha vært et stort øyeblikk i Norges historie. 

Men spøk til side. I disse koronatider hvor ” Survival of the fittest” gjelder, tipper jeg rike land som Norge står først i køen for å sikre seg både munnbind og annet smittevernutstyr. På bekostning av de fattige i verden selvfølgelig. De som ikke har tilgang til all verdens varmtvann og såpe, eller antibac for den del. Og smittevernutstyr er nok helt out of the question. Det betyr vel ikke så mye om tusenvis, om ikke millioner,  av fattige i u-land dør pga korona eller andre sykdommer, så lenge som oldemor på 92 overlever. 

Selvfølgelig ønsker jeg ikke at verken du eller jeg eller oldemor skal få korona og dø. Men for oss er det langt tryggere å knytte personlig kontakt med dette viruset enn kvinne 56 i Bangladesh eller Venezuela. Vi har et helsevesen som stort sett fungerer som det skal, og dersom vi skulle bli alvorlig syke så er det store muligheter for at vi klarer oss. I motsetning til kvinne 56 i Bangladesh. 

Verdens ressurser er ulikt fordelt. Dessverre. Slik vil det nok alltid være. Men hva med å ofre en tanke eller ti på de som ikke er så heldige å være født til velstand i vår del av verden. Og ikke bare en tanke. Men kanskje bruke noen kroner på noe som kanskje kan gi noen av de dårligst stilte i verden en sjanse mot covid-19. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.

 

Klem fra

Skuddårspia 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg