Det er flagget som vaier i vind

 

Det norske flagget i rødt, hvit og blått ble vedtatt av Stortinget den 17. mai 1821. I løpet av mai har vi mange muligheter til å vise fram vårt flagg, og ingenting er flottere en det norsk flagget som vaier i vinden. 

Dessverre er det mange flaggstenger som står uten flagg på maidagene. Jeg blir trist når jeg ser at mange ikke bryr seg om å flagge på frigjøringsdagen. Mange ganger har jeg tenkt, må det en ny krig til for at vi nordmenn skal sette pris på den friheten vi har og som vi tydelig tar som en selvfølge. Da Corona viruset begynte å herje verden over, også her i Norge, spesielt blant den eldre garde, tenkte jeg, kanskje dette får oss til å sette pris på hva vi faktisk har og er. Men nei da. I går kjørte jeg lange avstander i gamle Nord-Trøndelag fylke, og selv om det var flere balkongflagg å se, og flagget vaiet i vinden fra mang en flaggstang, så var det like mange som stod tomme. Et trist syn synes jeg.

Dette vil jeg se mer av
Vår flagg er et flott syn 
Et ikke like flott syn 
Nakne flaggstenger på flaggdager er trist 

Hva skal egentlig til for at flere skal velge å flagge på slike dager? Trenger vi virkelig en ny krig for å sette pris på å bo i et fritt land? Ikke vet jeg, men jeg oppfordrer virkelig til å vise fram vårt flagg på både 1. mai, 8. mai, 17.mai og alle andre flaggdager i løpet av året. 

 

Klem fra 

Skuddårspia 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg