Vår annerledes 17.mai

Siden tog og tradisjonell feiring av 17.mai ble avlyst i år, valgte vi å reise til Trondheim for å feire sammen med min datter, svigersønn og eldste sønn. Det ble en annerledes feiring på et nytt sted (for 17.mai feiring altså). Dagen startet med champagne frokost, eller skal vi heller si brunch da det ikke var klart for servering før kl 11. Denne er behørig dokumentert i mitt forrige blogg innlegg. Klokken 13 var det salutt fra Kristiansten festning som vi fikk med oss fra Weidemanns vei på Rosenborg. Alle syv familiemedlemmer tok Nasjonalsangen ute sammen med de av den norske befolkningen som følte for å avsynge denne sammen, men dog sosialt distansert. Ja vi elsker hører med på nasjonaldagen, og sentimental som jeg er, så er det ikke fritt for at det sniker seg en tåre i øyekroken bare av å høre nasjonalsangen. 

Champagne frokost

Deretter ruslet vi sammen ned til Solsiden, krysset Nidelven og tok veien innom sentrum. I motsetning til andre år, var det heller glissent med folk, men noen andre var det da å se, både i og uten bunad. 

Hele familien minus svigersønn

Middag ble det på den italienske restauranten Ristorantino, pasta på noen og pizza på resten. Selv spiste jeg Gnocchi alla Sorrentina.

  Gnocchi alla Sorrentina

Tilbake i Weidemanns vei ble det dessert og kake. 

Mai dessert med gele og panna cotta 

 

Pavlova pyntet i de norsk farger (pluss en dæsj gull)

 

Dagen var på hell da vi etter en lang annerledes 17.mai feiring satte nesen nordover til den nordre del av fylket. Mett av god mat og kaker. Selv om feiringen ble utmerket også i år, får vi satse på at Corona viruset ikke kommer i veien for den tradisjonelle 17mai feiringen neste år med tog og korpsmusikk i felleskap. 

Klem fra 

Skuddårspia 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg