En liten brikke i et stort maskineri

Spesielt sykepleiere har de siste par månedene fått mange godord seg til del fordi de har stått på oppe i Corona situasjonen og har pleiet covid-19 syke natt og dag. Det samme har leger og andre ansatte innenfor helsevesenet gjort. All ros til alle de som jobber innenfor helsevesenet, de trenger den takken de får, både nå og eller også. Dette er ikke en jobb for meg, så takk og pris for at andre vil ta en slik utdanning og jobb. 

Men det er også andre arbeidsgrupper som jobber innenfor sykehus og helseinstitusjoner som også fortjener takk for den jobben de gjør. For eksempel portører som sørger for å forflytte pasientene mellom avdelinger på sykehusene. I og med at det nå kreves fagbrev for å bli portør, så ligger det vel mye mer i denne jobben enn å bare trille sykesenger. Så kan jeg nevne de som jobber på kjøkkenet på et sykehjem og på sykehus. De som sørger for at pasientene får næringsrik og god mat hver dag. Renholdere like så. Hvordan hadde det blitt hvis denne arbeidsgruppen hadde streiket? Som ansatt på kontor i mer enn 30 år, så vet jeg godt hvem som ble først savnet dersom de hadde en syke- eller feriedag. Det var definitivt ikke sjefen men derimot hun (som oftest en dame) som vasket gulv og tørket støv rundt oss. All ære til alle renholdere som daglig sørger for at sykepleiere og andre kan gjøre sin jobb i et rent miljø. Også disse har hatt ekstra mye å gjøre i denne tiden. 

Og ta så meg. Som tilkallingsvikar på vaskeriet på sykehjemmet i kommunen jeg bor har det blir ekstra mye jobb også der pga nye og strengere rutiner for bruk av arbeidsklær og stellefrakker, for å nevne noe. 

Jeg sier at alle er vi en liten brikke i et maskineri. Dersom en av brikkene ikke gjør jobben sin, fungerer ikke det store maskineriet på syke- og helseinstitusjonene. Slik er det. Slik er det også på andre arbeidsplasser og i resten av samfunnet. Alle gjør en jobb som er viktig og som bør verdsettes. Enten man er sykepleier eller renholder. Takk til begge, og alle andre for jobben dere gjør. 

Klem fra 

Skuddårspia 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg