Fem midt i uka

Ikke lenge etter at flere personer ble hardt skadet i et snøskred i Balsfjord, så var et turfølge på ni i et område med stor snøskredfare i Lyngen. Og det gikk ikke likere til enn at tre franske skikjørere omkom. Det er nå betydelig snøskredfare over hele Troms, og det har gått flere skred de siste ukene. Det er ikke å diskutere at mennesker som blir tatt av ras, skyllet over bord fra en fiskebåt, som skader seg på ulike vis, skal få hjelp når moder jord og værguder tar overhånd eller fordi de tilfeldigvis er på feil sted til feil tid. Men jeg er jammen ikke så sikker på om de som aktivt oppsøker områder hvor det er snøskredfare, eller som hopper fallskjerm og skader seg, skal få samme hjelpen. Slike hjelpeaksjoner koster samfunnet svært mye penger. I dette siste tilfellet i Lyngen, var selvfølgelig luftambulansen på vingene, og politiet ba Forsvaret om å hjelpe til i redningsaksjonen, i tillegg til ca 20 frivillige fra Norsk Folkehjelp. 

Hva er det egentlig med mannfolk, krig og voldtekt? Det virker som det går inflasjon i voldtekt under enhver væpnet konflikt. Mister vanlige menn helt hodet når de kan utføre de mest barbariske handlinger i krig? 

Odd Roger Enoksen valgte til slutt å trekke seg som forsvarsminister etter flere varslingssaker den senere tid. Hadde han trodd sakene aldri ville komme fram i lyset siden han ikke informerte statsministeren om disse før han ble utnevnt som minister? Det meste kommer for en dag før eller senere. Og gjerne når det passer som minst. I flere kommentarer i norske aviser i forbindelse med hans avgang, fikk de to kvinnene som har varslet, passet sitt påskrevet. Hvorfor sa de ikke fra tidligere, er spørsmålet flere stilte. Hvorfor vente til han kom i den posisjonen han var i nå. Nå er det jo faktisk slik at Enoksen fra 2005 til 2007 var norsk olje- og energiminister, så om det er hans posisjon som minister som har avstedkommet varslene, så hadde muligheten vært til stede for mer enn ti år siden. Kvinner er ofte kvinner verst, og jeg skjønner ikke at godt voksne kvinner ikke er i stand til å skjønne at en ung jente på 18 år kanskje ikke akkurat føler for å løpe til verken presse eller andre når hun opplever seksuell trakassering. Jeg husker så vel meg selv som 22 åring, da jeg startet i min aller første jobb som nyutdannet ingeniør. Var jeg sjenert og forsagt? Ja. Ville jeg varslet om noe slikt skjedde meg? Njaa. Nå opplevde jeg ting som gikk langt over streken fra en mannlig langt eldre arbeidskollega. Men jeg sa ikke ifra til noen, men fy f*n hvor ekkelt det føltes, selv om det langt fra var snakk om sex. Og hvor lita jeg følte meg. 20 år senere hadde saken vært en helt annen, og jeg fikk da også satt ettertrykkelig på plass en annen eldre «herremann» som tok seg friheter. Det er stor forskjell på å være 18 år og å være 38 år, på mange områder.  

I forbindelse med en liten handletur til Østersund i dag, var vi på jakt etter gryterettbase for å lage en rask middag når vi kom hjem på tidlig kvelding. Men det var altså ikke å oppdrive til tross for at vi var innom de tre største dagligvarebutikkene i byen. Finnes sånt rett og slett ikke i Sverige? Det måtte jo ikke være Toro, hva som helst hadde dugd, men nei da. 

Nok en gang viser det seg at det er pengene som rår i fotballen. Bodø Glimts trener er suspendert av UEFA etter at han ble angrepet av en av Romas trenere etter kampen mellom Roma og Bodø-Glimt for en uke siden. Nå må Bodø Glimt klare seg uten Knutsen i returkampen i Roma i morgen. Det til tross for at det finnes et videoopptak av det som skjedde, og som UEFA er i besittelse av. Det vil nok passe Roma bra at Bodø-Glimt må spille kampen uten treneren på sidelinja. Så får vi da håpe at det går en fa*n i guttene fra nord slik at de likevel klarer brasene mot Roma. Heia Glimt! 

 

Onsdagsklem fra

Skuddårspia 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg