Ti på topp

En periode jobbet og bodde jeg på Fauske i Nordland (midtpunktet på E6). Da benyttet jeg anledningen til å gå mye tur i skog og mark og på fjell i en natur ganske så annerledes fra her i Trøndelag hvor jeg nå har bodd i over 10 år. Blant annet gikk jeg «Ti på topp» turer. Jeg var ferdig i denne jobben (en prosjektstilling) i 2018 og i fjor hadde jeg planer om å dra tilbake for å delta på «Ti på topp», men fikk det ikke til, eller det ble ikke prioritert godt nok. I år ville jeg prøve igjen, og det fikk jeg til nå nylig. Jeg må nevne at Fauske ikke er langt fra der hvor jeg vokste opp og hvor jeg fortsatt har familie. Jeg kjørte nordover med det mål for øye at jeg skulle klare ti turer på kortest mulig tid. En litt vanskelig oppgave må sies. Formen er ikke på topp (det er lenge siden det), jeg drasser på alt for mange kilo og sliter med ankler og klær. Men ønsket og håpet om å få det til, var absolutt til stede. Jeg hadde planlagt hvilke turer blant de 15 jeg ville og hadde mulighet å få gått og jeg hadde alliert meg med et par venninner til å gå sammen med meg på et par turer.

Jeg startet med to turer dagen etter jeg kom nordover og hadde installert meg hos min gamle mor. Ikke noe å nøle etter skulle jeg komme meg igjennom de ti turene. Ingen var spesielt lange eller strabasiøse for godt trente folk, men det var tungt nok for utrente meg. Alt i hele kroppen verket da jeg la meg den kvelden, tidlig, og til slutt måtte jeg ta to smertestillende for å få sove. Jeg visste det stod to nye turer på planen neste dag. Regn og tåke neste morgen gjorde at jeg valgte å gå en annen tur en planlagt. Da været lettet, rakk jeg enda en før jeg kunne ta kveld og krysse av fire turer etter to dager. De neste dagene fikk jeg enten en eller to turer og etter nøyaktig syv dager, kunne jeg si meg særdeles fornøyd med egen innsats. Og i tillegg tok jeg to ekstra turer siste dagen til favorittmålene mine. Altså 12 turer til ti forskjellige turmål på de syv dagene. Hadde formen og været vært bedre, kunne jeg ha rukket flere turer på den ene uka eller blitt tidligere ferdig, men ut på tur skal jo også nytes og jeg tok meg tid både til å plukke litt bær (bringebær rett i munnen, multer til mamma og teig/teiebær til likør) og å ta masse bilder fra turene, inklusiv både blomster og andre detaljer som jeg ble ganske så fornøyd med til tross for at jeg bare brukte mobilkameraet på min ikke helt nye Samsung. 

Første turen til Mollyhytta
Andre tur til Harlifjell 
På tur mot Hømmervatn

 

Vind på Setsåklumpen
En velfortjent kopp med te på siste turmål som het Bordet
Et av mange blomstermotiv jeg fanget på denne uken nordpå

På tur sørover etter en uke, gjorde jeg en stopp på Stjernen sølvsmie ,og bevilget meg dette søte smykket. Har vært der tidligere og det er så mye fint der. 

Nydelig smykke fra Stjernen sølvsmie

Klem fra 

Skuddårspia

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg