Tusen takk

Tusen takk til norske myndigheter som har fjernet regler om isolasjon av korona smittede og karantene for husstandsmedlemmer og andre nære til korona smittede. De tidligere kravene er byttet ut med en anbefaling om å holde seg hjemme i fire døgn hvorav det siste døgnet skal være feberfri. Ergo kan hver og en av oss gå på jobb og på skolen, på butikken, på besøk til familie og venner, på treningsstudioet og alle andre steder i samfunnet. Man aner ikke hvem som er smittet, eller mulig smittet, av de man møter på jobb eller hvor som helst andre steder. 

Tusen takk til foreldre som sender barna sine i barnehagen og på skolen selv om det er smitte i hjemmet. Når det heller ikke er krav om å teste barn, så kan de være asymptomatisk, dvs syk uten symptomer, og derfor fortsatt være smittebærere. Selv om den nye anbefalingen om å holde seg hjemme i 4 dager, ikke gjelder smittede barnehagebarn og skolelever, så må det være lov å tenke selv. Smitta eller mulig smittede barn i skole og barnehager, gir etter hvert smittede voksne. Mange nok av disse, så er det mulig at skoler og barnehager må stenges. Som går ut over alle barn og alle foreldre på den konkrete skolen eller barnehagen. 

Jeg hadde forhåpninger om å unngå korona smitte ved å holde meg hjemme og bruke munnbind ute i det offentlige rom. Med barn og voksne fra hjem med smitte i barnehagen, var det vel mest som utopi å håpe noe slikt. Ikke kan man bruke munnbind i barnehagen og det sier seg selv at med den nærkontakten som nødvendigvis må være mellom de ansatte og spesielt de minste barna, så er det stor sannsynlighet å bli smittet før eller senere. Og slik gikk det også for meg, jeg testet positivt på hurtigtest (to stykker, for å være på den sikre siden) i går. Heldigvis er jeg forholdsvis kvikk og rask, så langt i alle fall. Jeg har gruggen stemme og er litt snørrete. Ikke mer enn jeg kan ha når jeg er for frisk å regne.  Men uansett hvordan det blir i dagene framover, så hadde jeg helst sett at jeg slapp dette. Men takket være norske myndigheter og foreldre i barnehagen jeg jobber i, så var det dessverre ikke mulig. 

 

Koronaklem fra

Skuddårspia 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg