Tre midt i uka

Etter skytedramaet i Oslo sist helg, har Frp leder Silvi Listhaug endret mening om Pride arrangementer. Hun syns det er ekstremt viktig gi skeive støtte etter det de har vært utsatt for og ønsker å stille opp i et Pride-tog eller arrangement. Tidligere har hun hatt helt andre holdninger til Pride. I 2009 uttalte hun at mange av disse har en voldsom trang til å markere seg og danse halv- og nesten helnakne rundt i Oslos gater. Men nå kommer Listhaug på banen med sin støtte fordi en muslim ekstremist (og sannsynligvis psykisk syk person) har utført en mulig terrorhandling. Selvfølgelig skal alle være trygge i Norge, også homofile. Men for meg virker det ganske dobbeltmoralsk av Listhaug å støtte de samme menneskene som hun for få år siden anklaget for å danse mer eller mindre naken rundt i Oslo fordi de er angrepet av en muslim, 

Strykprosenten blant sykepleierstudenter på Den nasjonale eksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi er stor. Mange strøk til eksamen til jul i fjor, og av disse klarte heller ikke 2/3 eksamenen på sitt andre forsøk. Flere studenter ønsker en tredje mulighet til å ta eksamenen, under henvisning til koronatiden vi har vært gjennom. Det har selvfølgelig ikke vært enkelt å være student de siste par årene, men alle har garantert fått utdelt lærebøker og hatt tilgang til internett i disse årene. Forelesere og veiledere samt medstudenter har vært tilgjengelig på telefon og e-post. Studenter på universitet og høyskoler må i all hovedsak basere seg på mye selvstudier. Med få unntak er det ikke tvunget oppmøte til forelesninger og hver og en student må selv ta ansvar for egen lærling. Både når det er koronarestriksjoner og ellers. Å bruke koronaepidemien som påskudd for å kunne gjøre et nytt eksamensforsøk blir litt for dumt når den enkelte student har hatt akkurat de samme muligheter som tidligere studenter. At denne spesielle eksamen er vanskelig, er kjent, også at eksamen må bestås på andre forsøk. Da er det i grunnen bare en ting å gjøre, å lese og studere. 

Poliomyelitt er en sykdom som i Norge er så godt som utryddet pga poliovaksineringen som startet opp i 1956. Vi fikk den første forsendelsen av vaksine i oktober dette året. I perioden 1975-2017 var det her til lands meld om fem tilfeller av polio. Tre av disse fem var smittet i Pakistan. Pakistan er et av to land hvor det fortsatt registreres poliotilfeller. Nå har pakistanske myndigheter i samarbeid med FN initiert en kampanje for å vaksinere en million barn over hele landet. Men det skal ikke være enkelt når helsemedarbeidere blir angrepet av ytterliggående islamitter som hevder at helsearbeiderne er spioner og at poliovaksinen gjør muslimske barn sterile. I enkelte området av landet er det nødvendig med politivakt for å kunne utføre vaksineringen. Flere helsearbeidere og politimenn er skutt. Man må vel si at dette arbeidet er direkte helsefarlig. 

 

Onsdagsklem fra

Skuddårspia

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg