Tre midt i uken

Jeg har skrevet tidligere om fotballspilleren Erling Braut Haaland som har signert kontrakt med Manchester City som har eiere i de Forente Arabiske Emirater. Nå har Team Haaland og Viaplay som viser Premier League blitt businesspartnere. Dette innebærer blant annet at Haaland vil få en rolle som Viaplay ambassadør i alle land der Viaplay har rettighetene til Premier League. Er det flere enn meg som reagerer på dette? Hørt om bukken og havresekken? Det vil være vanskelig å vite hvorvidt tidligere fotballspiller Jan Åge Fjørtoft opptrer nøytralt ovenfor Braut Haaland i alt som har med sistnevnte å gjøre. 

Hvalrossen Frøya har skapt mye oppstyr i media. Frøya har forårsaket skade på båter i Oslofjorden, mennesker har ikke ville latt henne være i fred, men oppsøkt henne for å ta bilder sammen med henne. I tillegg er det slik at en hvalross ikke hører hjemme så langt sør som Oslo, men har sitt naturlige habitat nær tilknytning til iskanten og i drivisen i Arktis, vanligvis nord for 58. breddegrad. Den er et flokkdyr. Alle disse punktene var årsaken til at det til slutt ble besluttet å avlive henne. Det er ifølge mange såpass fryktelig at det er startet en innsamlingsaksjon for reise en statue av henne. Og den eneste årsaken er en personifisering av Frøya. Å ta vare på henne har ikke noe med å ta vare på hvalrossbestanden. Det lever 30 000 hvalrosser i Nord-Atlanteren så en Frøya fra eller til betyr ingenting. Det er utlyst 28 nye letelisenser etter olje i Barentshavet ikke langt unna der hvalrossen holder til. Det har det ikke vært mye snakk om, men en avlivet hvalross i Oslofjorden må få sin egen statue til minne om seg. 

Den finske statsministeren Sanna Marin er i hardt vær for tiden. Og ikke på grunn av NATO søknader eller andre særdeles viktige politiske saker. Men fordi hun har vært på fest sammen med venner, drukket alkohol og danset og nå er videoen fra denne festen er kommet oss andre for øre og øye. Jeg er den første til å mene at personer i offentligheten, og spesielt politikere, må holde seg innenfor de lover og regelverk som finnes, og som politikere er med på å bestemme for hele befolkningen. De må gå foran som et godt forbilde. Om en politiker kjører i fylla langt over tillatt hastighet, så er h*n langt fra noe godt forbilde for andre. Om en politiker drikker seg skitfull og ruller rundt halvnaken på gaten så tar det seg ikke spesielt bra ut. Men også politikere og statsministre må få lov å være sammen med venner, drikke alkohol og danse. Alkohol er lovlig vare både i Finland og i Norge, og dans er bra for helsen. Så fortsett å dans du Sanna. 

Klem fra

Skuddårspia 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg