Flagget du på 8.mai?

Svaret er mest sannsynlig nei hvis jeg skal legge meningsmålingen jeg la ut på Instagram til grunn. Visstnok er det ingen av mine følgere der som flagget på Frigjøringsdagen etter andre verdenskrig 8.mai. Utrolig trist. Frihet er langt fra en selvfølge, det ser vi så tydelig i disse dager. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Må det en krig til for at vi nordmenn skal sette pris på den friheten vi faktisk har? I så fall kan det vel hende vi blir bønnhørt om vår nabo i øst gjør noen grep vi egentlig ikke ønsker. 

Ingen flagget visst på frigjøringsdagen 

Selv flagger jeg alltid på 8 mai. Riktignok har jeg aldri hatt flaggstang, men balkongflagget kommer alltid opp denne dagen. Jeg har ikke opplevd krig, men kjenner de som har det og det er ikke noe jeg unner noen å oppleve. Dessverre er visst brorparten av mine medborgere temmelig lunken og uinteressert i å markere at vi, enn så lenge i hvert fall, lever i et fritt og demokratisk land. 

Det er flagget som vaier i vind 

Jeg har tidligere år kjørt lange strekninger på 8.mai og sett den ene flaggstangen etter den andre uten flagg. Det er så man kan gråte. Jeg leser også på sosial medier at flere enn meg har merket seg med de nakne flaggstenger på 8.mai. Jeg kan bare håpe at flere neste år og årene etter velger å markere denne viktige dagen i Norges historie. 

 

Klem i rødt, hvitt og blått fra

Skuddårspia 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg