Norge i rødt hvitt og blått

Etter to år med koronarestriksjoner, var det igjen mulig å feire nasjonaldagen på tradisjonelt vis. Det har vært barnetog og korpsmusikk over det ganske land.  Noen har hatt sjampagnefrokost med venner, andre har gått i russetog sammen med medstudenter. Uansett hvordan og med hvem du har feiret, det har endelig blitt ei normal feiring for folk flest for første gang siden 2019. 

Denne observerte jeg på tur til jobb. Var den ute for å feire 17.mai?

Ettersom jeg så både på TV og på sosial medier, så var det mye forskjellig vær rundt om i landet. Snøbyger nordpå, sol og finvær sørpå. Været her var upåklagelig i grunnen. Solen skinte fra skyfri himmel og selv om temperaturen kunne vært bedre, så kunne verken regn eller snø ødelegge for nasjonaldagsfeiringen. 

Min 17 mai ble derimot ikke som den normalt kunne vært tatt i betraktning av at korona i hvert fall ikke lenger hadde noen stor innvirkning på samfunnet. For første gang i historien har jeg jobbet på nasjonaldagen. Og helt frivilling også. Jeg jobbet nemlig ekstra på kjøkkenet på helsetunet. Det var greit nok å være sammen med kollegaer og beboere første del av dagen. Som seg hør og bør for mange denne dagen, ble det både bløtkake, is og sodd på feststemte og pynta beboere. Toget tok turen innom og tre vers av nasjonalsangen ble sunget. 

Rekesmørbrød til kvelds for beboerne på helsetunet 

Vel hjemme etter jobb ble det servert pinnekjøtt med tilbehør. Planen var egentlig å spise middag på en gjestegård i kommunen, men av alle dager i året, var den stengt i går Så da ble det middag hjemme da i stedet. Pinnekjøtt er ikke å forakte det heller og det er i hvert fall favorittmaten til sønnen. Kaffen inntok vi i vinterhagen som var god og varm etter å ha blitt varmet opp av solen. Til kaffen ble det servert daimiskake som jeg hadde forberedt noen dager tidligere, cupcakes med blåbær og rips og pyntet med det norske flagget, mini pavlova med krem, bringebær og blåbær. Det var absolutt et verdig punktum for dagen. 

Cupcake i de norske fargene

 

Tre på rad 
Feststemt kakebord

Håper alle som en hadde en fin feiring hvordan den så enn ble feiret. La meg si det som i musevisa, at vi alle om et år kan feire jul igjen om vi ikke verken blir rammet av en ny koronaoppblomstring eller ufred for den del. Det er jo nok av det siste i andre deler av verden. 

Solen går ned på årets nasjonaldag

 

Klem fra

Skuddårspia 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg