Om to dager er mai over og kalenderen viser juni. Bare få uker igjen til elever og studenter kan ta skoleferie etter det som forhåpentligvis blir det siste korona skoleåret. Også få uker igjen til folk flest skal ta seg noen uker velfortjent ferie. Noen holder seg hjemme eller reiser på hytta, andre til det store utland. For min egen del blir det en utenlandstur i juni og resten av sommeren er ganske uplanlagt med unntak av en uke 10-på-topp turer i begynnelsen av juli og en i slutten av august.
Denne siste uken ble det fire vakter på kjøkkenet og der stod det fiskesuppe og lasagne på menyen på de to dagene jeg hadde kokkevakt. Det ble bare to treningsøkter sist uke, en hjemme og en på treningsstudio. Delvis latskap og delvis smerter og stivhet i hode og nakke har vært årsaken. Det er en stund siden siste naprapattime og jeg kjenner det skal bli godt med behandling denne uken.
Selv om det er snart sommer og jeg kanskje skulle brukt mer tid utendørs, så raser jeg for tiden gjennom flere sesonger av bakeprogrammet «The Great British Bake off». Prøver å snappe opp noen tips og ideer så i sommer kommer det til å bli serverte en del rullekaker her hos oss. De er egentlig enkle å bake, men er noe jeg har har prøvd meg lite på fram til nå. Prøvde meg også på Crème pâtissière i helga. Det er en type fransk vaniljekrem. Dessverre gjorde jeg den feilen at kremen kokte og dermed skilte seg, men godt smakte den i en gigantisk bolle jeg serverte til kveldskaffen i går.
Nå til pinsehelgen har jeg min ordinære arbeidshelg, og jeg skal også jobbe ekstra andre pinsedag. Hvorvidt det blir mer jobb denne uken, enten på kjøkken i barnehage, vet jeg ikke. Slik nakken kjennes ut akkurat nå, så tror jeg kanskje det blir greit om det ikke blir så mange vakter. I pinsen er det konfirmasjon i kommunen, både lørdag og søndag. På søndag skal vår nevø Erik Melaku konfirmeres.
Klem fra
Skuddårspia