Reisebrev fra Island – del 1

Vår første hele dag på Island tilbrakte vi i Reykjavik. Vi fant et lite bakeri to minutter unna vår lille studioleilighet. Der kjøpte vi ferske rundstykker og croisanter til frokost. 

Etter frokost bar det ut for å se mer av Islands hovedstad. Det første vi besøkte var skulpturen Solfarid (Sun Voyager) som mange tror skal forestille et vikingskip, også vi. Men det er altså en drømmebåt, eller en ode til solen.

Solfarid monumentet ved strandpromenaden 
Hamid og Dag Arvid foran monumentet 

Ikke langt fra Solfarid monumentet ligger Operahuset. I likhet med andre operahus verden over, er det et meget spesielt arkitektonisk byggverk. Vi brukte en del tid inne i bygningen. 

Utenfor operahuset 
Svært spesiell glasskonstruksjon

 

Inne i operahuset
Speil i taket gav meg dette kule bildet 

Før vi tok vegen opp til Hallgrimskyrkja, gikk vi om Reykjavikurtjærn som ligger inne i selve byen. Det svømmer både svaner og andre fugler rundt i tjernet, og mating av disse er et populært tidsfordriv, så mye at tjernet har blitt omtalt som som “den største brødsuppen i verden”.

Så gikk turen til Hallgrimskirken. Den er et must. Kirken er er den største på Island. Den er over 70 meter høy og ligger på et høydedrag i byen. Kirken er oppkalt etter den islandske poeten og salmedikteren Hallgrimur Peteruson. Kirken ble først ferdig i 1986 etter nesten 40 år med bygging. Det går heis opp i tårnet og guttene var oppe for å se på utsikten. Jeg med min høydeskrekk stod så gjerne over.  

Hallgrimskyrkja
Hamid studerer Reykjavik fra oven 
Utsikt fra kirketårnet 

Foran kirken står statuen av Leiv Eriksson som oppdaget Amerika. Statuen er en gave fra USA for feire Alltingets 1000 års jubileum i 1930. 

Leiv Eriksson skuer utover hovedstaden

 

Jeg har to brevvenninner på Island. En av disse, Rosa, kom og hentet meg på ettermiddagen. Hun tok meg med til en liten cafe utenfor ikke langt fra den islandske presidentens bosted. Der ble det litt å spise og en lang god prat, før hun kjørte kjørte meg tilbake. 

Meg og Rosa på kafe 

På kvelden ble det middag på en av de mange restaurantene her i byen. En litt selsom og komisk, men kostbar opplevelse. Det ble en snartur innom Rainbow street for å ta noen bilder før dagen var over. 

 

 

Klem fra

Skuddårspia

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg