Min uke 25

Det har vært en forholdsvis hektisk uke. Vi kom hjem fra Island seint onsdag kveld. Hadde fine dager der, selv om været var så som så. Jeg har allerede begynt å tenke på neste tur dit, og håper det ikke går like lenge som mellom første (2013) og andre (2022) turen. Island er det dyrt land å feriere i, så det krever jo litt ekstra kapital. Da sier det seg selv at for en fattig tilkallingsvikar som meg, så går det ikke å dra dit i tide og utide. 

En av Islands mange fossefall

Vi kom som sagt hjem sent onsdag. Heldigvis hadde jeg ingen planer, jobb eller annet, dagen etter. Så jeg kunne sove så lenge jeg ville uten alarm, så ble det utpakking av koffert og slike ting som må gjøres etter en ferietur. Dette var også St.Hans aften. Dagen startet vått og kald. så ble været bedre utover dagen og kvelden. På ettermiddagen kom min brevvenninne fra Surnadal og hennes mann innom på tur nordover i campingbil. Da været lettet tok jeg de med på sightseeing i bygda her. Viste bla fram bygdas største arbeidsplass, bakeriet, og statuen av bygdas store sønn, skiløperen Frode Estil. Vi var også innom museumsområdet og gikk en del av folkestien. Før de satte nesen nordøst over, ble det pølsegrilling på bålpanne. Det var jo tross alt Sant Hans kvelden. 

På kommunens 1000 års sted sammen med min brevvenninne og hennes mann

Fredag, lørdag og søndag hadde jeg vakt på kjøkkenet. Da hadde sommervarmen slått til og det ble nokså varmt å jobbe med matlaging. Satte alt av dører og vinduer opp for å få en smule gjennomtrekk, men det var nokså vindstille så den gjennomtrekken ble heller liten. En tur på kjøl eller frys føles deilig i motsetning til normalt når man grøsser av kulde etter en kjapp tur innom der. 

På søndag var vi bedt på middag hos våre eritreiske venner. Så det ble rett fra jobb og dit. Vi har kjent denne familien siden 2014 og om få dager flytter de fra kommunen. Det ble servert eritreisk mat ispedd “norske” middagsretter som lasagne. Det ble selvfølgelig også eritreisk kaffe, en seremoni som tar sin tid. 

Sammen med den eritreiske familien minus de to eldste sønnene 

Natt til søndag kom stesønn Jack på sommerferie. Han skal være her til slutten av juli, da drar han nordover til Lofoten for å gjøre seg klar til å starte som tømrer lærling i en bedrift i Leknes. Kanskje blir det noen små snekkeroppdrag her hos oss i løpet av sommeren også. 

Denne uken som vi så vidt har startet på blir også hektisk. Det blir jobb første halvdel av uken og så kjører jeg nordover på fredag til mine hjemtrakter for å gå “10-på-topp” turer. Nå har jeg ikke trent eller rørt så mye på meg på 14 dager, så det skal bli godt kjenner jeg. 

Klem fra

Skuddårspia 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg