Kjendiser ass

Jeg liker å se Farmen med «vanlige folk» og Farmen Kjendis. I kjendis versjon blir man kjent med folk man kanskje har hatt et forhold til via media, en eller flere man tror man kjenner. I løpet av ukene på Farmen, er det mange som for min del, har visst seg å være helt annerledes enn hva jeg har trodd. Noen vinner seg, og noen taper seg. Og noen bekrefter inntrykket jeg har av dem. 

Hvorfor takker ulike kjendiser, både de som er kjente og de som ikke er kjente, ja til å være med på Farmen Kjendis? Vet de hva konseptet innebærer? Vet de at de skal være hjemmefra i x antall uker og leve som de gjorde for 100 år siden. Nesten. Vet de at de må jobbe for føden og at alle goder hjemmefra som de er vant med ikke finnes på gården de skal til? Det kan jammen ikke virke slik. 

Hvem skulle trodd Norges Tøffeste, Isak Dreyer, ikke er tøff nok for tilværelsen på Farmen? Han takler ikke å klare seg på mindre mat enn vanlig.  Kjersti Grini sier hun like gjerne kunne vært hjemme sammen med barna sine. Og det skjønner jeg godt. Her stjeles det åpenlyst mat på markedet, og skrytes hemningsløst av dette ovenfor de andre. Tilfeldige personer blir stoppet utenfor gården og tilbudt penger for å skaffe til veie alkohol og mere til. Hva er forresten greia med at folk ikke klarer seg uten alkohol noen få uker av livet sitt? 

Torsdag avslørte «God kveld Norge», kjendis- og underholdningsprogrammet til TV 2 – som for øvrig er ledet av de tre «Farmen kjendis»-deltakerne Niklas Baarli, Sophie Elise og Dorthe Skappel (59), at det ble smuglet inn varer på gården for over 30.000 kroner. 

Ifølge det som er kommet fram i media tidligere var det sågar den samme Sophie Elise som betalte for spasen. Er det ikke da litt mer enn spesielt at flere av de som var med på smugling og tyveri intervjuer en av de andre deltagerne om dette? Som om ikke de kjente detaljene vel så godt som Isak? 

En annen ting. Jeg tror ikke jeg har opplevd at Farmen kjendisene ikke har klart ukes oppdraget og dermed ikke kunne dratt på markedet for å handle mat. I motsetning til «Farmen ikke kjendis». Mens kjendisene kan handle seg kjøtt i mengder og hvetemel for å bake brød, må de vanlige Farmenforpakterne stort sett klare seg med grøt kokt av havre og rug og mye kokte poteter uten kjøtt som tilbehør. I tillegg har førstnevnte ofte oppdrag som innebærer tilskudd av (mye) mat (og alkohol). Det virker derfor som de har mat nok til å klare seg uten problemer de ukene de er inne på Farmen. I tillegg er oppholdet på Farmen langt kortere for kjendisene enn for de andre. Likevel må de ty til stjeling og smugling. Kjersti Grini trodde hun kom på Farmen for å oppleve «kampen for tilværelsen» og når det blir ganske annerledes, kunne hun gjerne vært hjemme i stedet. Det samme kunne flere av de andre deltagerne vært hvis de ikke takler det Farmen handler om. Når det er sagt, så er det flere som har vist et helt annet jeg, på en positiv måte, enn det jeg på forhånd hadde trodd. Men stjeling, smugling og hærverk og sabotasje (det kommer garantert også etter hvert) er ikke greit. 

 

Klem fra 

Skuddårspia 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg